meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Beheer & Uitvoering PNH – Aansluiten Bruggen & Sluizen – Seriematige aanpak

We delen met trots een artikel dat Julian Krone deelde op LinkedIn

Uittreksel van ons artikel in de interne nieuwsbrief Beheer & Uitvoering PNH – Aansluiten Bruggen & Sluizen – Seriematige aanpak. Met dit soort initiatieven gaat Nederland de grote infra-vervangingsopgave de komende jaren te lijf! Afgelopen anderhalf jaar heeft het bouwteam van de provincie samen met uitvoeringspartners hard gewerkt aan de aansluiting van meerdere bruggen en sluizen op de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard.

Het projectteam heeft gekozen om deze opdracht voor de aansluiting van in totaal 19 bruggen en sluizen aan twee specialistische bouwteampartners te gunnen. Met bouwteampartners Istimewa Elektro en Yunex Traffic heeft de provincie een ambitieuze planning gemaakt. Zo wordt er zo min mogelijk hinder voor het verkeer veroorzaakt met de werkzaamheden.
De aansluitingen vinden in de herfst en winter plaats wanneer recreatievaart veel minder gebruik hoeft te maken van de bruggen. Daarnaast worden wegafsluitingen meestal in verkeersluwe periodes gepland zoals weekenden en nachten zodat wegverkeer overdag zo min mogelijk hoeft om te rijden.

De bruggen en sluizen worden bovendien in een serie aangesloten door deze partners en dat zijn telkens dezelfde specialisten. Zo kan de kennis over de aansluitingen telkens worden verbeterd. Julian Krone (Kwaliteitsadviseur ABS) licht de voordelen van seriematig werken verder toe.

Julian: “Seriematige aanbestedingen – waarbij je meerdere objecten uitgespreid over een tijdlijn als één pakket gunt – hebben als voordeel voor een opdrachtnemer dat het bij gelijksoortige werken steeds minder tijd en moeite gaat kosten om de klus te klaren. Daarnaast kan een opdrachtnemer beproefde werkwijzen telkens opnieuw toepassen om de kwaliteit van het werk te borgen. Dit zorgt voor voorspelbaarheid van het werk en minder kosten bij elk volgende aansluittraject. deze aanpak werd door alle betrokken partijen als positief ervaren. Als opdrachtgever heeft de provincie gemerkt dat de intensieve samenwerking met de bouwteampartners steeds soepeler gaat omdat je weet aan wie je dingen kunt vragen en wie waar verantwoordelijk voor is. Aansluitingstrajecten gaan steeds sneller met minder vereiste investering aan de voorkant qua toetsing, begeleiding en plannen omdat documenten grotendeels hergebruikt kunnen worden. Aan de andere zijde kan de opdrachtnemer beter haar capaciteit effectief benutten en heeft ze voorspelbaarheid in de aankomende werklading”.

“Door de gebundelde krachten verwachten we hier op termijn een vermindering in de doorlooptijden van de uitvoeringsperiodes en bijhorende stremmingsperiodes voor omwonenden. Door samen de schouders eronder te zetten realiseren we een veilige én toekomstbestendige centrale bediening van bruggen en sluizen in de provincie Noord-Holland”

Provincie Noord-Holland
Yunex Traffic
Istimewa Elektro | Nederlands System Integrator
Fiducio Management B.V.

Bron LinkedIn Post 

deel dit bericht

overige nieuws