meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Brug Haghorst | Rijkswaterstaat

De Brug Haghorst over het Wilhelminakanaal in de gemeente Hilvarenbeek is in ere hersteld. Eind september 2020 raakte de brug zwaar beschadigd bij een aanrijding.

16-11-2021 | DE MONUMENTALE SLUIS IV HAGHORST ZIET ER WEER PIEKFIJN UIT!

Het kundige team van Hollandia Services en Istimewa Elektro heeft beide deuren van het bovenhoofd met succes teruggeplaatst. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de verbeterwerkzaamheden: draaipunten van de deuren en het metselwerk in de sluishoofden zijn vernieuwd. En de deuren zijn voorzien van nieuw afdichtingshout. Alles functioneert weer naar behoren. #HollandiaServices voert deze werkzaamheden uit in opdracht van ons als hoofdaannemer voor eindgebruiker Rijkswaterstaat.

9-11-2021 | SLUIS HAGHORST IN BEELD

Hollandia is bezig met een renovatie van Sluis IV te Haghorst. Ze lieten zelf een prachtig filmpje maken. Kijk je even mee naar dit #mooiwerk!

9-2-2021 | DEFINITIEF HERSTEL BRUG HAGHORST | WILHELMINAKANAAL GEMEENTE HILVARENBEEK

Rijkswaterstaat werkt van dinsdag 16 tot en met zondag 21 februari 2021 aan het definitieve herstel van brug Haghorst over het Wilhelminakanaal, in de gemeente Hilvarenbeek. De bovenbouw van de brug wordt teruggeplaatst waardoor de brug tijdens de werkzaamheden volledig is gestremd voor alle verkeer, inclusief scheepvaart. Wegverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via brug Biest-Houtakker.
Lees meer over brug Haghorst

31-01-2021 Update:

Om de veiligheid te kunnen garanderen besloot Rijkswaterstaat tot ontmanteling van het ontwrichte bovenwerk. Na een snelle interventie door #Istimewa Elektro en #Stork is dat deel van de brug ontmanteld, de schade geïnspecteerd en zijn in de periode erna de benodigde reparaties uitgevoerd aan deze monumentale brug.

Inmiddels is het geheel nieuw gefabriceerde hefmechaniek van de brug teruggeplaatst, is de normale bediening op afstand voor het scheepvaartverkeer hervat en heeft Haghorst haar karakteristieke brug terug. Dankzij een totaaloplossing van onze werktuigbouwkundige en elektrotechnische disciplines hebben wij dit mooie werk voortvarend en succesvol uitgevoerd. Rijkswaterstaat werkt van dinsdag 16 tot en met zondag 21 februari 2021 aan het definitieve herstel van brug Haghorst over het Wilhelminakanaal, in de gemeente Hilvarenbeek. De bovenbouw van de brug wordt teruggeplaatst waardoor de brug tijdens de werkzaamheden volledig is gestremd voor alle verkeer, inclusief scheepvaart. Wegverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via brug Biest-Houtakker.

Brug Haghorst raakte op 18 september 2020 flink beschadigd nadat er een tractorcombinatie tegenaan was gereden. De bovenbouw was dusdanig ontwricht dat deze geheel verwijderd moest worden. Hierdoor was er geen ophaalmechanisme meer beschikbaar. Sindsdien wordt de brug als noodoplossing ter plekke tijdelijk met kranen bediend om toch schepen door te kunnen laten.

HERSTEL

In oktober 2020 vond de 1e stap in het herstellen van de brug plaats. Daarbij is de leuning vervangen en werd een nieuwe fundering gestort. Tussen 16 en 22 februari 2021 vindt nu de laatste stap plaats, waarbij een geheel nieuw gefabriceerde bovenbouw wordt teruggeplaatst. Dit werk wordt uitgevoerd door de onderhoudsaannemer van Rijkswaterstaat, Istimewa Elektro, in samenwerking met Stork.

PLANNING

Tijdens de werkzaamheden van 16 tot en met 21 februari is brug Haghorst gestremd. Wegverkeer kan dan gebruik maken van brug Biest-Houtakker om het Wilhelminakanaal over te steken. Schippers worden via de gebruikelijke communicatiekanalen voor de scheepvaart geïnformeerd over de stremming. Na het terugplaatsen van de bovenbouw kan iedereen weer gebruik maken van brug Haghorst zoals men dat gewend was.Bron Rijkswaterstaat.nl 22/01/2021

deel dit bericht

overige nieuws