meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Burgemeester Peterssluis weer officieel geopend na maandenlange renovatie

Wethouders Patrick van der Velden en Jeroen de Lange hebben vrijdagmiddag de nieuwe brug over de Burgemeester Peterssluis officieel geopend. Na een werktraject van 10 maanden is de brug vandaag weer voor het verkeer opengesteld. De verouderde brug voldeed niet meer aan de huidige wet- en regelgeving, waardoor er een risico was dat de brug uit bedrijf zou gaan.De renovatie van de Burgemeester Peterssluis is in principe in 2018 gestart met een aanbestedingsprocedure. “Tijdens de voorbereidingen is nagenoeg elk onderdeel beoordeeld op herbruikbaarheid, de nieuwste (veiligheids)eisen en de toekomstbestendigheid voor een levensduur van de komende 30 jaar”,  vertelt Steffan Gebraad van Istimewa Elektro. De uitvoering van het werk is na de zomer van 2020 opgestart. 
Zo werd er onder andere nieuwe bekabeling in de grond gelegd, er werden nieuwe elektrotechnische installaties geïnstalleerd, de betonconstructie werd aangepast en nog veel meer. Kosten? Ongeveer 5 miljoen euro. Het totaalgewicht van de nieuwe brug is ongeveer 140 ton, waarvan 30 m3 beton (60 ton) in de ballastkist. De brug is in Friesland gebouwd en via het water richting Bergen op Zoom gekomen. Alle kabels en leidingen die onder het complex doorlopen zijn letterlijk afgepeld tot de laatste kabel. In totaal ligt er ongeveer 12 kilometer kabel en dat zijn 450 stuks.   
Veilige en duurzame brug
Het eindresultaat is een brug die voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Wethouder Patrick van der Velden is dan ook zeer trots op het resultaat van deze grote klus. “Wat is het verloop van dit project goed gegaan!  Dit hele traject is piekfijn voorbereid samen met alle partners. De contractvoorbereiding, aanbesteding, ontwerp en realisatie van zo’n grootschalige renovatie met diverse risico’s en onzekerheden op zo’n korte termijn realiseren is een enorme uitdaging. Ook ondanks Covid heeft alles gewoon door kunnen gaan en is de voorspelde planning van 31 mei 2021 gehaald. De inzet en flexibiliteit van iedereen die hier aan heeft gewerkt, verdient dan ook zeer zeker een woord van dank!”
Minimale hinder
Ook de stremmingen voor weg- en waterverkeer zijn zo veel als mogelijk beperkt. Werkzaamheden zijn zoveel mogelijk uitgevoerd zonder dat gebruikers daar hinder van ondervonden. “Toch ontkwamen we niet aan enige hinder vanaf begin februari dit jaar toen het oude brugdek met het bewegingswerk met behulp van twee kranen werd gedemonteerd en in delen in een schip werd gehesen.”, aldus wethouder Jeroen de Lange. Weggebruikers hebben gedurende die tijd gebruik moeten maken van een omleidingsroute. “Met de bedrijven aan weerszijden van de brug is vanaf de start goed contact geweest. Vooral de bedrijven die ook van vervoer per schip afhankelijk zijn was een kort en intensief communicatielijntje.”

Lees diverse krantenartikelen online 

Bron PZC vrijdag 28 mei 

Bron Scheepvaartkrant 28 mei 

deel dit bericht

overige nieuws