meld u aan voor de nieuwsflits

over Istimewa Elektro

Elektrotechniek: creatief vakmanschap, traditie en technische oplossingen

De elektrotechniek is een traditionele branche, waarbinnen Istimewa Elektro zich onderscheidt door haar creatief vermogen in het bedenken en uitvoeren van technische oplossingen. Istimewa Elektro heeft het lef om nieuwe paden te betreden en is dan ook continu op zoek naar nieuwe diensten, producten en partnerships om onze klanten maximaal te kunnen bedienen. 

Op onze website vindt u informatie over onze bedrijven, partnerships en projecten. Wij realiseren ons dat deze informatie zeker niet compleet is. Wij komen dan ook graag bij u langs voor een nadere kennismaking. Wij hopen dat u, na het bekijken van onze website, geïnspireerd bent geraakt om uw technische vragen bij ons neer te leggen. Een uitdaging die wij graag vol overgave aan gaan. 

Van Zeeuws familiebedrijf naar wereldwijde system integrator in 50 jaar tijd

Istimewa Elektro is een Zeeuws bedrijf dat ontstond in 1971 en in 2021 het 50 jarige bestaan viert. Ooit was het een klein familiebedrijf in Heinkenszand. Maar nu is het onderdeel van een wereldwijde speler namelijk Stork. Het bedrijf ontwikkelde zich tot system integrator die de verbinding legt tussen ontwerp, uitvoering en onderhoud van elektrotechnisch installaties. Onze activiteiten worden aangestuurd vanuit onze hoofdvestiging in Vlissingen. Ook hebben we 2 kantoorlocaties in Rotterdam en Veghel. Met deze drie vestigingen samen hebben we ruim 150 vaste medewerkers. Maar ook leerlingen in opleidingen en studenten die stage lopen. Onze opdrachtgevers bevinden zich door heel Nederland in de infrastructuur en in de watermarkt. 

 Istimewa Elektro engineert, installeert, onderhoudt en inspecteert elektrotechnische installaties en besturingssystemen. Veelal worden wij reeds in het voortraject betrokken waardoor wij in staat zijn onze brede ervaring en kennis toe te voegen, hetgeen uiteindelijk leidt tot de meest efficiënte wijze van bouwen en onderhouden.

Istimewa Elektro onderdeel van stork

Sinds november 2007 is Istimewa Elektro onderdeel van Stork. Met rond de 15.000 medewerkers is Stork een wereldwijde speler op het gebied van Asset Integrity Management met de focus op de chemische-, olie & gas- en energiesectoren. Dit naast andere sectoren zoals metaal, farmaceutica, food etc. Van concept tot en met uitvoering. Stork helpt haar klanten bij het verlagen van de risico’s, het garanderen van veiligheid en het verbeteren van de milieuprestaties.
 

Thinking and Doing

Stork levert innovatieve oplossingen en integreert “Thinking and Doing” in Asset Integrity, advies, onderhoudsconcepten, reparatie, renovatie, nieuwe constructies, relocation’s, dienstverlening en andere daaraan gerelateerde complexe projecten. Meer en uitgebreide informatie op www.storktechnicalservices.com 

Stork is wereldwijd dé toonaangevende leverancier van operations, maintenance, modifications en asset integrity services.

Het bedrijf begon als Zeeuwse dorpswinkel en groeide uit tot wereldwijde speler op gebied van asset management als onderdeel van Stork. 

Historisch

Voor 2007 was Istimewa Elektro een familiebedrijf. Het werd in 1971 opgericht door Adrie Janse. Oorspronkelijk werd het bedrijf gestart als dorpswinkel in bruin- en witgoed in de groeikern Heinkenszand van de gemeente Borsele. Toen begin jaren zeventig het industriegebied Vlissingen-oost in ontwikkeling kwam en er zich fabrieken met naam vestigden begonnen de activiteiten zich vanuit de winkel langzaam te verplaatsen naar installatiewerkzaamheden. In 1978 verhuisde het bedrijf naar de locatie Vlissingen waar het nog steeds gevestigd is. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Rotterdam en Veghel. 

Werken en leren in de buurt

Werken voor en leren bij een lokale onderneming met de expertise van een internationale marktleider! Istimewa Elektro met kantoren en werkplaatsen in Vlissingen, Rotterdam en Veghel werkt met een team van ruim 150 medewerkers.