meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Vlissingse molen | Gemeente Vlissingen

De gemeente Vlissingen kwam bij ons terecht na een melding van rook en stank in de molen. De brandweer werd ingeschakeld en kon niks vinden. Vervolgens benaderde de gemeente Tommy Hoebeke die Roger Wouts om raad vroeg.

Roger aan het woord over de opdracht; ‘In de molen zit voor de regeling van het toerental een ouderwetse standen schakelaar (tegenwoordig zouden we dit met een moderne frequentieregelaar doen). Enige tijd geleden gebruikte de molenaar deze regelaar om de hoofdmotor aan te sturen. Tijdens het gebruik kwam er opeens rook uit de regelaar en een gigantische stank. De molenaar heeft hierop snel de zaak uitgezet en voor de zekerheid de brandweer gebeld. Deze zijn gekomen en eigenlijk konden zij niets (meer) constateren. 

De eigenaar van de molen, de gemeente Vlissingen, heeft vervolgens contact opgenomen met Tommy Hoebeke van Maintenance om eens naar die standenschakelaar te kijken en hier iets van te vinden. Nadat Tommy enkele metingen had gedaan op de regelaar had hij er toch niet echt een goed gevoel bij. Ook had hij tijdens de werkzaamheden eens om zich heen gekeken en had al wel enkele gebreken in de elektrische installatie waargenomen. Tommy kwam vervolgens bij mij om dit te overleggen. Ik bood aan om enkele andere metingen uit te voeren en wellicht ook iets verder te kijken naar de rest van de installatie. Vervolgens heeft Tommy contact opgenomen met de gemeente Vlissingen en dit voorstel voorgelegd. De gemeente vond het een goed idee met als resultaat een opdracht voor veiligheidsinspectie op de elektrische installatie. Tijdens de inspectie bleek het best mee te vallen maar er waren zeker verbeterpunten.’

Foto’s in volgorde; de molen zonder wieken, de grote wieken-as, maalsteen en standen schakelaar.

deel dit bericht

overige nieuws