meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Michiel, Istimewa medewerker, zet zich jaarlijks in voor de Zeelandia Run

De Zeelandia-Run is oorspronkelijk opgezet om vooral thuiswonende (geestelijk) mindervaliden uit Zeeland een mooie, plezierige dag te bezorgen. De eerste Run vond plaats in 1987; dat klinkt als heel lang geleden en intussen schrijven we de 34e editie in 35 jaar tijd! De aanleiding was de deelname van een aantal Zeeuwse motorrijders aan zo’n evenement elders in het land. Wat daar kon, moest toch ook in Zeeland kunnen en dus ging men aan de slag. Voor velen is onze Zeelandia-Run, de motorrit met zijspannen en trikes waarop gehandicapten een dag met ons meerijden, best al een begrip.

Nu het voorjaar kriebelt en we wee vrij kunnen bewegen, kriebelt het óók in onze organisatie alweer een poosje. We zijn blij dat het ernaar uitziet dat we na een stilstand van 2 jaar weer mogen gaan rijden voor dit prachtige doel en wel op zaterdag 7 mei 2022! Het leek ons leuk om dit evenement, de stichting en organisatie eens wat nader aan u voor te stellen. Dit d.m.v. een interview met één van de vrijwilligers van de Zeelandia-Run en onze Istimewa Elektro medewerker Michiel Kuijpers.

Michiel’s rol bij Zeelandia Run

Michiel is als sinds zijn kindertijd bekend met deze run. Zijn ouders zijn altijd als vrijwilliger actief betrokken geweest. Michiels gezin is tegenwoordig ook compleet actief als vrijwilliger voor de stichting. Samen dragen zijn hun steentje bij om de Zeelandia-Run elk jaar weer te laten slagen! In totaal zijn er zo’n 350 mensen betrokken bij de 34e Run en 100 zijspannen/trikes. Michiel heeft onlangs de taak als voorzitter van zijn vader overgenomen. Zo is het bestuur klaar voor de toekomst door de jongere generatie die her en der rollen overneemt van de oprichters.

Maar hoe hard iedereen ook een vrijwillige bijdrage levert, kunnen wij niet zonder sponsoren bestaan. We ontvangen jammer genoeg geen subsidies. Dus ken je of ben je geïnteresseerd om als sponsor een bijdrage te leveren? Schroom dan niet om dit aan ons door te geven.

Startplaats in Vlissingen
Zeelandia Run route
Michiel, de burgemeester en Michiels vader

Michiel, werktuigbouwkundige / mechanisch monteur bij Istimewa Elektro

Michiel werkt als werktuigbouwkundige en mechanisch monteur via de afdeling technical Water en Infra en werkt vanuit de Istimewa locatie te Vlissingen. Maykel van den Boogaard is zijn huidige leidinggevende. Michiel is een loyale werknemer, hij is namelijk al vanaf eind 1999 in dienst. Zoals hij zelf zegt ‘werkt hij al 23 jaar met veel plezier bij en voor Istimewa Elektro en dan vooral bij bruggen en sluizen door het hele land.’

Zijn werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van diversen routing van kabels d.m.v. kabelbanen. Ook plaatst hij regelmatig equipment en sluit deze aan. Hij werkt doorgaans 40 uur per week. Het huidige project waaraan hij werkt is bij Isover in Etten-Leur. Hij kan zijn werk enthousiasme volledig kwijt in het creëren van bijzondere kabelroutes bij bruggen en sluizen. Omdat het werk door het hele land plaatsvindt, blijft hij elke dag uitgedaagd! Voorafgaand aan zijn tijd in loondienst ging hij na de middelbare school naar de toenmalige bedrijfsschool van de Schelde in Vlissingen. Hij volgde er de opleiding constructiewerk.

Zeelandia Run
deel dit bericht

overige nieuws