meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

André aan het woord over zijn werk voor Istimewa

André werkte tot december van het vorige jaar als uitvoerder op de Oosterscheldekering. Dit werk heeft hij ruim 10 jaar gedaan. Hierdoor heeft hij een uitgebreide kennis van het onderhoud en de werkzaamheden aan de kering. Maar ook weet hij precies hoe de kering werkt. Zijn ervaring en expertise draagt hij over aan onze medewerkers, studenten en ook wordt hij ingezet door Rijkswaterstaat wanneer zijn kennis noodzakelijk is. Dit laatste gebeurde recent nog, namelijk medio afgelopen december/januari gaf hij tekst en uitleg over de Oosterscheldekering.

Van de buitendienst naar binnen

André zijn werkweek is sinds eind 2022 drastisch veranderd van werken op locatie naar werken op kantoor. Voorheen gaf André wekelijks les bij Installatiewerk(vergelijkbaar aan GoFlex), dit deed hij 1 dag per week. Momenteel werkt hij fulltime op kantoor, hij ging dus zo van de werkvloer naar een kantoorbaan. En dit laatste is voor hem zelf een ingrijpende verandering. Hij is bezig om al zijn kennis over te dragen via trainingen en cursussen, mede bedoeld om de kwaliteit van ons eigen werk te verhogen en de kennis van alle monteurs en leidinggevende te vergroten. Hij is dan ook voor zowel monteurs als leidinggevenden rechtstreeks en telefonisch te benaderen en biedt hen support waar mogelijk.

Kennisoverdracht via cursussen en trainingen

André houdt zich momenteel grotendeels bezig met het bouwen van cursussen en trainingen. Al zijn ervaring uit de praktijk wordt omgezet in theorie. Uiteindelijk kan hij dan zowel theorie als praktijk cursussen en trainingen intern gaan inzetten. Het management team is degene die hun goedkeuring moet geven over de inzet van André op de locaties Vlissingen, Veghel en Rotterdam maar ook op de objecten ter plekke. De inhoud van de trainingen en cursussen gaan ter goedkeuring van de inhoud langs Casper en Antoine. Maar ook bij monteurs en leidinggevenden wordt geïnformeerd waar de behoefte qua kennisverruiming bij hen zelf ligt. Kortom André pakt het ruim op en zorgt voor een professionele kennisoverdracht. Ook zullen er meetmomenten ingezet worden om te beoordelen of het kennisniveau bij de huidige medewerkers ook echt toegenomen is.

We geven een overzicht van de cursussen/trainingen/kennissessies die er al zijn

  • Elektromotoren
  • Tekeningen lezen van opdrachtgevers
  • Bonnen schrijven
  • Communiceren naar klant
  • Rood revisies
  • Vop trainingen ‘aanwijsbrief’ (voldoend onderricht persoon)
  • Atex trainingen (nadat deze André deze zelf heeft afgerond)
  • Inspectie Scope 9
  • Arbeidsmiddelen
  • Pizzasessies

Terug naar school en samen kennis delen

Voor nu kijkt André ook weer uit naar les geven op scholen zoals Scalda Vlissingen en bij opleiders als Installatiewerk. Zoals we al eerder schreven, deed hij dit tot enige tijd geleden 1 dag per week en dat beviel hem prima. Hij houdt zich ook graag bezig met de stagiaires en leerlingen die bij ons bedrijf in dienst komen. Tenslotte is hij onze contactpersoon voor Scalda, Goflex, Installatiewerk en Vrienden van Elektro. Hij zet zich in om ‘scholendagen’ te organiseren en deze scholen Istimewa werklocaties te laten bezoeken. Zo probeert hij studenten te overtuigen een baan in de techniek en bij Istimewa te ambiëren. Onlangs heeft hij, samen met Tommy Hoebeke, op een sluis te Vlissingen een delegatie van 9 Scalda studenten ontvangen. Het is voor hem ontzettend fijn op deze manier jongeren te betrekken met ons mooie bedrijf en prachtige werk.

Welke pizza wil jij?

Maar ook de pizzasessies, die hij samen met Roger Wouts, organiseert bevallen hem prima. Het doel hiervan is om laagdrempelig samen te komen en elkaar te zien. Zo kan hij in een informele sessie nagaan of en welke interesse er is om getraind te worden tijdens de dagelijks werkzaamheden voor onze medewerkers. Een pizzasessie geeft ook de gelegenheid aan onze medewerkers om zelf met ideeën te komen en/of info te vragen. En André stelt zich op als support medewerker t.b.v. het eigen personeel. Ze kunnen hem altijd benaderen als ze ergens info over willen. André zal nog 2 jaar bezig zijn met kennisoverdracht via cursussen en trainingen. Vanaf april 2025 gaat hij namelijk van zijn welverdiende pensioen genieten.

deel dit bericht

overige nieuws