meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

CWS Civiele Werken Sluizen | De Klerk Waterbouw voor Rijkswaterstaat

Arno Serier vertelt ons meer, vanuit zijn rol als projectleider, over 3 walstroomaansluitingen die wij in opdracht van De Klerk Waterbouw voor hun, en onze klant, Rijkswaterstaat uitvoeren. Istimewa Elektro voert dit werk volledig in eigen beheer uit omdat we zelf de nodige expertise in huis hebben. In mei van dit jaar [2022] is het project van start gegaan en het zal medio mei 2023 opgeleverd worden. Dan houdt de opdracht ook gelijk op want onderhoud aan deze walstroomaansluiting wordt door de vaste onderhoudsaannemer SCALDIS uitgevoerd.

Walstroom om elektrisch aangedreven schepen op te laden

Arno vertelt; ‘Wij voeren voor de Klerk Waterbouw werkzaamheden uit aan de remmingswerken van diverse Rijkwaterstaat objecten in Zeeland. Als meerwerk is ons het realiseren van 3 walaansluitingen gegund. Die van het complex Krammer is nu als eerste inbedrijf genomen. Hansweert en Wemeldinge volgen nog. De Rijksrederij heeft 3 nieuwe schepen laten bouwen, waarvan er 2 werkzaam zullen zijn op de Oosterschelde en de Voordelta. Deze schepen zijn zo goed als elektrisch aangedreven en kunnen varen op een batterij of in hybride modus. Om te zorgen dat de accu’s worden opgeladen gedurende de periode dat de schepen aan wal liggen, is een zware walstroom voorziening nodig.’

Wat houdt het werk precies in?

Het werk betreft relatief zware stroomaansluitingen op de remmingswerken die de huidige lichtere stroomaansluitingen vervangen. Binnen de objecten worden laagspanningsverdelers aangepast om de dikke kabels te kunnen aansluiten. Gezien de eb- en vloedwerking worden in het trace de nodige flexibele kabelovergangen gecreeërd. Vanwege het zeeklimaat worden goede materialen toegepast zodat een lange levensduur behaald kan worden.

Istimewa medewerkers en de intern afdelingen

Het werk wordt begeleid door de Istimewa uitvoerder Patrick Caljouw. De afdeling Consultancy heeft het ontwerp gemaakt en de afdeling Technical heeft de uitvoering gerealiseerd. De afdeling Maintenance heeft geassisteerd omdat zij beschikken over een uitgebreide objectkennis. Arno is de projectleider bij dit werk en is met dit werk gemiddeld 2 uur per week bezig. Voor Istimewa als organisatie is het ‘groene’ en het duurzame doel van deze werkzaamheden erg interessant om uit te voeren.

deel dit bericht

overige nieuws