meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Fiets- en voetgangersbrug over Noordhollandsch kanaal – Solidd

Midden december ontvingen we de opdracht van Solidd om de volledige elektrotechnische installatie van een nieuwe brug in Amsterdam te verzorgen. Een bijzonder mooie kans om onze kennis en kunde in te zetten en te laten zien in de gemeente Amsterdam. Steffan Gebraad is de projectleider verbonden aan dit #mooiwerk. We houden je met updates en technische informatie over de bouw van de brug op de hoogte.

WAAROM EEN NIEUWE BRUG?

De drukte met voetgangers en fietsers is de aanleiding een nieuwe brug aan te leggen. Want steeds meer voetgangers en fietsers willen het IJ oversteken. Daardoor wordt het erg druk op de veerponten. Op dit moment gaan er dagelijks zo’n 67.000 mensen met de pont over het IJ. In 2030 zal dit 80.000 – 110.000 reizigers per dag zijn. Met ‘Sprong over het IJ’ wil Amsterdam de oversteek structureel verbeteren.

Lees er meer over 

Hoe pakken ze dit aan?

Met de 5 maatregelen van het programma ‘Sprong over het IJ’ wil de gemeente Amsterdam de oversteek verbeteren. Een fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal is onderdeel van ‘maatregel 1’ (zie kaart). Deze maatregel is bedoeld om de groei van het aantal mensen dat oversteekt op korte termijn te kunnen blijven opvangen. Deze brug is nodig om het IJpleinveer beter bereikbaar te maken voor fietsers vanaf de Buiksloterweg. Dit zal het aantal fietsers op het overbelaste Buiksloterwegveer verminderen. 

Het wordt een draaibrug, met een doorvaarthoogte waarbij het grootste deel van het vaarverkeer onder de brug door kan. De brug verbetert ook de verbinding tussen de Vogelbuurt en de Van der Pekbuurt en Overhoeks. Als er in de toekomst een metrostation bij Sixhaven komt, maakt de brug het station bereikbaar vanuit de Buiksloterweg.

De fiets- en voetgangersbrug komt tussen de Wagenaarbrug en het Willemsluizencomplex; 150 meter ten noorden van de Willem I-sluis. Voor een verbeterd IJpleinveer is een betere bereikbaarheid hiervan nodig in stadsdeel Noord. Op dit moment is er geen goede oversteek over het Noordhollandsch Kanaal. Er komt daarom een fiets- en voetgangersbrug, direct ten noorden van de Willemsluis. In 2022 zal de brug in gebruik worden genomen. 

HOE ZIET DE PLANNING EN UITVOERING ERUIT?

Voortgang werkzaamheden

We houden je met updates en technische informatie over de bouw van de brug op de hoogte. Dit via onze social media kanalen, website en nieuwsbrief.

deel dit bericht

overige nieuws