meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Installatie I&E HVAC Skids | Systemair

Het project is begin april 2020 gestart met de eerste skid bestaande uit een bovenbouw en onderbouw. Deze is door de klant afgenomen en goed bevonden. De resterende 19 skids van de eerste fase werden opgeleverd in week 29. De opdrachtgever is Systemair B.V. We interviewden Ewald Verkouteren, werkvoorbereider bij Istimewa Elektro, over zijn rol in dit project. Bart Stuurwold is de eindverantwoordelijke als projectleider.

DE WERKVOORBEREIDER, HET PROJECT EN MEER

Ewald Verkouteren is werkvoorbereider bij Istimewa Elektro en werkt vanuit Vlissingen-Oost. Zijn rol is een belangrijke binnen een project. Hij is namelijk verantwoordelijk voor het inkopen van materiaal, plannen van mensen, overleg met de klant, facturatie, eindoplevering, etc. Kort gezegd het project begeleiden van a t/m z. Het is een veelzijdige functie. Bij dit project is Ewald verantwoordelijk dat alle skids succesvol kunnen worden gebouwd. Hij is ongeveer 1 tot 1,5 dag per week bezig met het project. 

Hij is momenteel ook betrokken bij Evides op de DOW waar de PW-plant en de IX-fresh plant uitgebreid wordt voor het leveren van industriewater.

Onlangs heeft hij 2 projecten in Amsterdam afgerond en hij heeft nog een lopend project betreft een drijvende steiger voor de Vlissingse Bootlieden Vereniging (VLB).

Wat is een skid?

Een skid is een onderdeel van de procestechniek. Op het frame van de skid kunnen echter verschillende componenten worden gemonteerd. Dit kunnen bijvoorbeeld warmtewisselaars, pompen, tanks en onderdelen van leidingen zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om op een frame een totale installatie te monteren met daarbij de meet- en regeltechniek. Hierdoor kan een skid een apparaat zijn maar ook een complete installatie.

Het project, de samenwerking en de voortgang

Het project bestaat uit 3 fases van 20 skids, de eerste fase stond voor oplevering week 30 gepland, de 2de fase staat voor week 37 gepland, over de 3de fase is er nog geen planning ontvangen maar dit zal voor het einde van het jaar zijn. Helaas zit er geen onderhoudscontract aan vast omdat de skids in het buitenland worden geplaatst. Bij het project werkt Istimewa Elektro nauw samen met Systemair. 

Hoe ziet het werk eruit?

De inhoud van het werk is kabels aanleggen, schakelaars aansluiten, heaters aansluiten, Junction Boxen aansluiten en alle aardkabels moeten aangesloten worden op diverse aardstrippen. De Junction Boxen worden hier bij Istimewa op de afdeling kastenbouw voorbereid met klemmenstroken en wartelinvoeren voor het afwerken en aansluiten van de kabels.

Ewald Verkouteren op zijn werkplek
deel dit bericht

overige nieuws