meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Nieuws Updates Istimewa 2023

Istimewa Elektro is een dynamische werkgever en biedt elke dag nieuwe uitdagingen. Dagelijks wordt er gewerkt aan #mooiwerk. Met deze nieuws updates houden we u op de hoogte over onze werkzaamheden aan grote en kleine projecten. Maar ook ontwikkelen van ons bedrijf delen wij hier mee! Tenslotte stellen we ook nieuwe medewerkers hier aan u voor. 

De Schoorldammerbrug krijgt centrale bediening!

De bedienings-en besturingsinstallatie wordt volledig gerenoveerd om de brug op een veilige wijze te kunnen bedienen en de levensduur van de brug weer te kunnen garanderen. Steffan Gebraad tipte ons dit krantenartikel in het Noordhollands dagblad van 27 oktober j.l.
Ons gestroomlijnde Noord-Holland team gaat dat werk natuurlijk uitvoeren voor Istimewa Elektro! đź’Ş

Pascal Bor, Projectleider bij Istimewa Elektro

Pascal is juni 2023 gestart als projectleider bij Istimewa te Vlissingen en heeft ondertussen reeds enkele maanden werkervaring bij ons mooie bedrijf. Tijdens zijn inwerkperiode werd hij door meerdere behulpzame collega’s goed begeleid en waar nodig geholpen om zijn weg bij Istimewa te vinden. Hij brengt het meeste van zijn tijd door op projecten op en rondom de Oosterscheldekering. Pascal merkt bij zichzelf op dat hij een goede keuze heeft gemaakt door bij Istimewa Elektro te komen werken. Het valt hem op dat collega’s enorm loyaal zijn richting ons bedrijf en iedereen op zijn/haar eigen manier bijzonder gedreven is om altijd het beste resultaat te behalen. De bereidheid om elkaar te helpen lijkt vooralsnog heel groot en dat is een hele fijne omgeving om in te starten. De projecten die hij tot nu toe heeft gezien of over gesproken heeft, zijn allemaal even bijzonder of interessant.
Kortom, mooi nieuws over onze nieuwe collega Pascal!

Michael Vink, sales support medewerker bij Istimewa Elektro

Michael werkt sinds 1 juni als medewerker sales support bij Istimewa in Vlissingen en werkt al enkele jaren fulltime in vast dienstverband. Zijn hobby’s zijn biljarten en voetballen. Michael fijn jou er als collega bij te hebben! Succes met je loopbaan bij ons mooie bedrijf!

Lidewij Dietvorst, projectadministratie en support medewerker bij Istimewa Elektro

Lidewij startte 1 februari als Project administratie & Support medewerkster op het kantoor te Vlissingen. Zij is een welkome aanvulling op gebied van administratie en helpt graag waar er ondersteuning nodig is.

Voordat ze bij ons bedrijf startte was ze 12 jaar werkzaam bij DNWG. Ze was 10 jaar werkzaam op de afdeling Hoogspanningstechniek. Op dit moment is ze nog bezig met de opleiding Projectmanagement die ze in maart hoopt af te ronden.

Andre Trapman, HSE Responsible Scaldis Noord en OSK bij Istimewa Elektro

Sinds 19 december 2022 werkt Andre HSE Responsible Scaldis Noord en OSK. Dirk Jan van Soest is de collega die hem ondersteunde tijdens zijn inwerkperiode. Andre’s expertise is veiligheid. Hij zal gedurende 5 á 7 jaar verbonden zijn aan het project Scaldis.  

Andre vertelt:

“Mijn doel is om het opstarten en afronden van dit project zonder ongevallen te laten verlopen. Maar ook trachten op goede voet te staan met alle collega’s door hulpvaardig te zijn en te laten zien dat er meegedacht wordt vanuit afdeling veiligheid. Vaak wordt een Veiligheidsman gezien als een politieagent. Ik denk dat ik de achterliggende periode heb laten zien dat men hier niet bang voor hoeft te zijn in mijn geval. Iemand “aanpakken” omdat hij/zij onveilig werkt, is makkelijk maar ik probeer altijd te begrijpen waarom iemand een bepaalde werkwijze kiest. Werk stilleggen omdat iets “onveilig” zou zijn, is het makkelijkste wat er is. Maar in plaats daarvan probeer ik eerst uit te vinden hoe het werk anders uitgevoerd kan worden. Ik ga graag het gesprek aan met medewerkers/collega’s en wil graag dat ze me zien als partner en collega. Daarom is mijn verzoek ook aan collega’s om mij zoveel als mogelijk op de hoogte te houden van activiteiten, zeker als het hoog risicowerkzaamheden zijn, want veiligheid is in ieders belang. Mijn tip is dan ook doe geen dingen omdat je zelf denkt dat het “niet anders kan”. Laat anderen meedenken over de gevaren van een klus en overleg met elkaar. Vraag aan de afdeling veiligheid om mee te denken aan een oplossing, dit doen we graag. Tracht ook altijd binnen de regels te werken. Als je altijd in het witte gebied werkt dan kan het gebeuren dat je in een grijs gebied komt. Daar is op zich niks mis mee als je maar weer zorgt zo snel als mogelijk weer in het witte gebied te komen. Werk je altijd in het grijze gebied dan is de stap naar het zwarte gebied zo gezet en daar moet men beslist uitblijven omdat dit consequenties kan hebben. Of te wel; Volg altijd de regels maar, als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat zonder dat jij jezelf en/of anderen in gevaar brengt.”

“Istimewa is een bedrijf dat Veiligheid schrijft met een grote V. Als dochter van het grote Stork en nog grotere FLUOR staat veiligheid echt altijd op nummer 1. Als Veiligheidskundige zal ik altijd proberen om het Veiligheidsbeleid van Istimewa zo goed mogelijk uit te dragen door het gesprek aan te gaan met de monteurs, leidinggevenden, managers en opdrachtgevers. Mijn eerste indruk bij Istimewa was gewoon goed. Ik merk dat bij iedereen wel een goede Veiligheidsbeleving aanwezig is. Voordat ik deze functie invulde, heb ik de opleiding Middelbaar Veiligheidskunde (MVK) gevolgd. Maar alleen een paar maanden naar school en een examen doen is niet genoeg. Daarom heb ik naast deze opleiding gezorgd voor wat extra opleidingen/specialisaties waaronder steigerbouw, asbest opleidingen en opleiding Project Veiligheid. Uiteraard is het mijn doel om de opleiding Hogere Veiligheidskundige te gaan volgen. En om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen/wijzigingen, lees ik graag vakliteratuur zoals het vakblad Arbo.”

Roger Wouts, Consultant bij Istimewa Elektro

Na een korte onderbreking van 1,5 jaar is Roger Wouts weer blij om terug te zijn bij Istimewa. Zijn functie is veranderd, hij werkt namelijk per 1 janauri 2023 als consultant. Vanuit deze functie biedt hij ondersteuning op zowel normtechnisch vlak als technisch in het ondersteunen van collega’s. Je kan dan denken aan het stroomlijnen van processen, het meedenken en invulling geven aan contractuele afspraken, het begeleiden en ondersteunen van zowel intern- als extern IV-schap en het beheren van het aanwijsbeleid voor IV/WV.
Roger vertelt: “Regeltjes, wetgeving en normeringen zijn echt mijn ding. Klop dus gerust bij mij aan met dit soort vragen en ik zal proberen je op een heldere manier te voorzien van een uitleg of antwoord op je vraag. Ik neem het stokje van Joey Smet over wat betreft deelname aan de normcommissie NEC 64-9. Door mijn deelname aan deze commissies en werkgroepen staan we als bedrijf aan de bron van normalisatie en blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.”

“Vanuit mijn kennis dragende positie zal ik ook weer een stukje voorlichting en training oppakken. Om te starten gaan we weer Pizza-sessies organiseren. Hiervoor zoek ik uit waar op de werkvloer behoefte is. Laat mij gerust weten aan welke onderwerpen behoefte is. Dan gaan we hiermee samen aan de slag.”

deel dit bericht