meld u aan voor de nieuwsflits

werken bij Istimewa Elektro

Direct contact opnemen om een stageplek te bespreken, benader onze recruiter

Wil jij bij Istimewa een stageplek invullen en misschien wel bij ons afstuderen? Wij hebben namelijk door het jaar heen meerdere  plekken beschikbaar. Neem direct contact op met onze recruiter ! Je kan hem WhatsAppen, mailen of bellen. Korte lijntjes daar houden wij van. 

LATER EN NU LEREN & WERKEN IN DE ELEKTROTECHNIEK & INSTALLATIETECHNIEK

Waarom wachten om te beginnen met werken, leren en ontwikkelen binnen Istimewa Elektro? Want je kunt vandaag nog beginnen met werken in de elektrotechniek & installatietechniek! Istimewa Elektro biedt op diverse manieren mogelijkheden om te leren, ontwikkelen en werken in de installatie- en elektrotechniek. We hebben de belangrijkste mogelijkheden samengevoegd zodat de informatie makkelijk te lezen is. Wij zien jouw reactie tegemoet en hopen jou snel als leerling, stagiaire of collega te ontmoeten! 

De vereniging Vrienden van Elektro- en Installatietechniek bestaat uit elektro- en installatietechnische bedrijven en onderwijsinstellingen uit Zeeland. De vereniging Vrienden van Elektro- en Installatietechniek is een vereniging die in 2007 is opgericht, Istimewa Elektro was betrokken bij deze oprichting. De vereniging bestaat uit bedrijven en onderwijsinstellingen uit Zeeland, die technische beroepsopleidingen aanbieden. De onderwijsinstellingen zijn Zeeuwse Scalda’s, VMBO scholen en de Hogeschool Zeeland. 

Het doel van deze vereniging is om jongeren te interesseren en te werven voor elektro- en installatietechnische opleidingen en beroepen. Daarnaast probeert de vereniging te zorgen voor een optimale afstemming tussen het bedrijfsleven en de beroepsopleidingen om zo de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden.

Istimewa Elektro is aangesloten bij de vrienden van elektro en installatie techniek Zeeland

Voor Istimewa Elektro richten we ons op Scalda leerlingen die een BBL opleiding volgen in  niveau 3 en de ambitie hebben niveau 4 te behalen. Dit gezien de complexiteit en technische vaardigheden die nodig zijn om het werk te kunnen uitvoeren. BBL is namelijk werken en leren combineren tijdens de dagelijkse werkzaamheden bij onze opdrachtgevers. Als erkend leerbedrijf biedt het SBB platform de mogelijkheid bedrijven als Istimewa Elektro hun vacatures te plaatsen voor aankomende medewerkers en leerlingen. Hier maken wij als bedrijf ook gebruik van. Studenten krijgen op deze manier de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. En wij als bedrijf beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die we nodig hebben. Dat zijn de doelen van het SBB. Verder leveren wij als bedrijf informatie over kansen binnen ons bedrijf en de sector elektro- en installatietechniek. Je kunt denken aan een stageplek, leerbaan en werk of trends en ontwikkelingen in de sector. 

Istimewa Elektro is een erkend SBB leerbedrijf.

Huis van de Techniek in Goes organiseert en coördineert de Beroepenoriëntatie Dagen Techniek Zeeland (BTZ) voor tweedejaars leerlingen van het vmbo op Walcheren, Bevelanden en Schouwen-Duiveland in samenwerking met Bouwmensen Zuid West, Vrienden van Elektrotechniek en de VMBO-decanen.
Bij de BTZ dagen gaat het niet in de eerste plaats om opleidingen of profielkeuzes, maar om technische beroepen, functies en werkvelden. Door een kijkje te nemen bij bedrijven, ervaring op te doen en technische professionals te ontmoeten kunnen de jongeren zich oriënteren in de wereld van techniek. Deze kennismaking vindt plaats door middel van een aantal workshops waarbij leerlingen opdrachten maken die daadwerkelijk uit de beroepspraktijk komen. Zo kunnen zij gemotiveerder kiezen voor een bepaald profiel.
Voor de BTZ dag in 2020 is het nog onduidelijk hoe deze vorm wordt gegeven. Het gaat namelijk om meer dan 1000 leerlingen die in een normale situatie bij Zeeuwse bedrijven en instanties zoals het “Huis van de Techniek” langsgaan om kennis te maken met het technisch aanbod op de locatie. Zodra er meer bekend is over de 2020 editie, communiceren we dit op onze online kanalen.

Het komt regelmatig voor dat een leerling te werk wordt gesteld bij Istimewa Elektro via Go-Flex. Het voordeel voor ons bedrijf ligt erin dat Go-Flex de leerling intensief voorbereidt en begeleidt en zo veel zorg voor ons uit handen neemt. Voor Istimewa Elektro richten we ons op leerlingen die een BBL opleiding volgen in niveau 3 en de ambitie hebben niveau 4 te behalen. Dit gezien de complexiteit en technische vaardigheden die nodig zijn om het werk te kunnen uitvoeren bij onze opdrachtgevers. 

In samenwerking met ROC’s zoals het Scalda in Zeeland en onze opdrachtgevers leiden ze jongeren op voor een toekomstige carrière in een technische richting. Dus ook voor en jongvolwassenen die zich willen herscholen in een technische richting is Go-Flex de organisatie die je hiermee verder kan helpen. Via een screenings bootcamp beoordeeld een Go-Flex medewerker waar jouw technische skills zich het best uiten en je eigen interesses liggen. Naar aanleiding van deze bootcamp krijg je van hen een advies welke opleiding te volgen. 
De opleidingen zijn MBO/MBO+ niveau volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Leren en werken tegelijk dus.

Istimewa Elektro heeft warme contacten met Go-Flex, een landelijk opleidingsbedrijf in de techniek

Werken en een opleiding combineren en gelijk een startsalaris ontvangen! En wil je dat alle opleidingskosten voor jou betaald worden? Dan zit jij goed bij IW Nederland! Ze hebben door het land heen diverse regionale opleidingsbedrijven. Hun landelijke dekking sluit aan met de projecten in uitvoeringen die Istimewa heeft. Ze zijn voor ons een vakkundige en professionele samenwerkpartner die zorgen voor een ideale werk- en leer omgeving in de regio Vlissingen, Veghel en Rotterdam!

Welke opleiding kies je? 

Wanneer je kiest voor een MBO opleiding via IW ga je één dag per week naar een ROC bij jou in de buurt voor het theoretische deel van de opleiding en komt één dag per 2 weken naar IW voor praktijktraining. De rest van de week, werk en leer je in de praktijk bij Istimewa Elektro, jouw leerbedrijf! Je kunt jouw opleiding via IW richting elektrotechniek of installatietechniek op MBO niveau 2, 3 of 4 volgen. 

Istimewa Elektro denkt via een klankborgroep bij Scalda mee over de inhoud van de keuzedelen voor leerlingen zodat deze aansluit bij de elektro- en installatie bedrijfsontwikkelingen binnen Zeeland. Maar bij het keuzedeel elektro- en installatietechniek weegt de bijdrage van ons bedrijf meer door dan bij een ander keuzedeel. 

Voor ieder keuzedeel moet een leerling circa 240 uren investeren. Ook wordt deze leerling tewerkgesteld in een leerbedrijf bedrijf waar hij/zij de stof uit het keuzedeel in de praktijk kan toepassen. Scalda leerlingen worden ook bij Istimewa Elektro tewerkgesteld. 

Technisch gerichte gastlessen

Een hybride techniek opleider verzorgt gastlessen voor alle technisch gericht opleidingsinstellingen. Scalda’s en VMBO scholen. In Zeeland en via Istimewa Elektro geeft één hybride techniek opleider, een medewerker van ons,  bij het Scalda en VMBO 1 dag per week les op gebied van elektro en installatie technieken.

De afdelingen Maintenance Engineering en Hard- en Software Ontwerp van Istimewa Elektro ontvangen jaarlijks HBO stagiaires. Wilco van Genderen is de verantwoordelijke voor de begeleiding van onze interne stagiaires vanuit de Hoge School Zeeland. Volg je aan een andere Hoge School een opleiding elektrotechniek of HBO -ICT? Dan ben je meer als welkom om jouw stage bij Istimewa Elektro te doen. 

Duaal Elektrotechniek of HBO-ICT studenten

Istimewa Elektro richt zich o.a. op het werven van duaal studenten in de richting Elektrotechniek of HBO-ICT die een 4 jarige opleiding volgen of gaan volgen. De bedoeling is dat ze gedurende de eerste 3 jaar op verschillende Istimewa afdelingen stage lopen en zo het hele bedrijf leren kennen. Maar ook dat ze op de werkvloer ontdekken waar hun eigen interesses op gebied van elektrotechniek en het ontwerpen van hard- en software binnen het bedrijfsleven naar uit gaat. 
In het 4e jaar kiezen ze zelf een afdeling en gaan aan de slag met hun afstudeeropdracht zodat ze hun minor behalen. In diverse gevallen wordt hen na het behalen van de minor een baan aangeboden bij Istimewa Elektro of Stork.

ISTIMEWA ELEKTRO DE SYSTEM INTEGRATOR IN DE BUURT

Istimewa Elektro is de system integrator die de verbinding legt tussen ontwerp, uitvoering en onderhoud van elektrotechnisch installaties. Onze activiteiten worden aangestuurd vanuit onze hoofdvestiging in Vlissingen. Ook hebben we 2 kantoorlocaties in Rotterdam en Veghel. 

Met deze drie vestigingen samen hebben we ruim 150 vaste medewerkers. Onze opdrachtgevers bevinden zich door heel Nederland in de infrastructuur en in de watermarkt. 2021 is een bijzonder jaar voor ons, we vieren ons 50 jarig bestaan. Ontdek zelf alles over Istimewa Elektro door de jaren heen.