meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Renovatie Krammersluizen | De Klerk Werkendam voor Rijkswaterstaat

In opdracht van Rijkswaterstaat voert firma De Klerk Werkendam renovatie werkzaamheden uit op de Krammersluis. Istimewa Elektro is als onderaannemer betrokken bij dit renovatieproject. De werkzaamheden dragen bij aan een bereikbaar Zeeland en is onderdeel van de grote onderhoudsopgave waar Rijkswaterstaat voor aan de lat staat.

De renovatie werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:

–       2,4 km remmingswerken van de duwvaartsluis

–       600 m steiger van de jachtensluis

–       2 reguliere wachtplaatsen

–       2 kegelwachtplaatsen

–       parkeerterrein

–       18 Rioolschuiven

Op alle onderdelen plaatsen we de bestaande installatie weer terug en vervangen we de bekabeling. Echter zullen we op de kegelwachtplaatsen LED armaturen plaatsen. Deze voldoen aan de desbetreffende ATEX normering zodat schepen met gevaarlijke stoffen daar veilig kunnen aanmeren. De eerste 1,1 km remming is op een haar na gereed. Één kegelwachtplaats is opgedeeld in 2 fases en daarvan willen we de eerste fase in week 8 afronden.

Het parkeerterrein wordt zodanig op de schop gegooid dat het geschikt is voor recreatie. Op het parkeerterrein realiseren we 4 camperplaatsen. Aan ons de taak om deze te voorzien van een stroomzuil. Ook ontvingen we de opdracht fietslaadpalen te plaatsen. Om deze apparatuur te voorzien van een voeding plaatsen we een nieuwe verdeler. Daarnaast leveren we led bricks welke in het schelpenpad worden aangebracht. De led bricks hebben een accu en zonnecel. Ze hebben geen voeding nodig om ‘s nachts het pad verlichten. Alle bestaande lichtmasten zijn verwijderd en Verheij Sliedrecht heeft voor ons 20 lichtmasten geplaatst. Hierop plaatsen we later een armatuur. Ook hebben zij ter voorbereiding de kabels ingegraven. Over een paar weken sluiten wij de installatie aan.

De 18 rioolschuiven worden gerenoveerd. Wij demonteren de huidige elektrische installatie op de onderdelen die tijdelijk weggehaald worden. Zodat we, als de bewegingswerken van de schuiven zijn gerenoveerd, de installatie weer kunnen monteren. Dit betreft eindschakelaars en in 12 gevallen nog een wegmeetsysteem. De vetsmeerinstallatie wordt op alle schuiven vervangen en wij sluiten deze dus weer opnieuw aan. Dit werk is week 8 begonnen.

Als alles volgens planning loopt zullen de werkzaamheden volgend jaar maart 2022 gereed zijn.

#BereikbaarZeeland #Rijkswaterstaat #Krammersluizen #mooiwerk #IstimewaElektro #Istimewa #deklerk #waterbouw #staalconstructie #morethanjustacontractor

deel dit bericht

overige nieuws