meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Istimewa realiseert diverse substations i.o.v. RWG CO2 neutraal

Rotterdam World Gateway [RWG] is ’s werelds modernste containerterminal. RWG beperkt de CO2-uitstoot tot een minimum door de kranen en veel van hun voertuigen, zoals de automatisch geleide voertuigen (AGV’s), te laten werken op groene elektriciteit. Mede dankzij de vergaande elektrificatie en automatisering heeft RWG nu al de laagste uitstoot in de sector.

Per 2024 volledige uitstoot naar 0 terugbrengen

In de komende jaren investeert RWG in het volledig CO2-neutraal maken van de containeroverslag op de terminal, zodat zij per 2024 een van de eerste terminals ter wereld zijn die de uitstoot volledig naar nul hebben gebracht. Om de uitstoot naar nul te kunnen verlagen zijn een aantal aanpassingen vereist. Zo zal het deel van de container handling equipment met verbrandingsmotoren, welke nu de schonere brandstof GTL (gas to liquid) gebruiken, worden vervangen voor volledig elektrisch equipment. Daarnaast wordt de elektrische en civiele infrastructuur aangepast om, onder andere, high power laadpunten te realiseren.

Istimewa realiseert diverse substations

Bij deze verduurzaming heeft Istimewa, in samenwerking met de hoofdaannemer Dura-Vermeer, een stevige bijdrage mogen leveren. Door het volledig realiseren van twee substations met elke een vermogen van ruim 4000 kVA (± 6000A) en een substation met 630 kVA (±900A) is er een stevige basis weggezet voor het kunnen elektrificeren van de civiele infrastructuur. Naast het aanbrengen van de substations heeft Istimewa de aansluitingen gerealiseerd van 90x 11KW laders, 5x 24KW laders, 8x 180KW laders en 2x 350 KW dc-laders. In totaal z’n 105 laadpunten verspreid over het terrein.

Al met al een heel mooi project waarbij we als Istimewa, in nauwe samenwerking met Stork en RWG, een stevige bijdrage hebben geleverd aan het reduceren van CO2 en de daarbij behorende bijdrage hebben geleverd aan een groenere wereld.

Door Roger Wouts, Istimewa Consultant CIAM

deel dit bericht

overige nieuws