meld u aan voor de nieuwsflits

Werken bij Istimewa Elektro?

Maquette bouwen tijdens je Istimewa elektrotechniek stage

Tijdens je stage een maquette van een brug bouwen

Je beslist om stage te lopen in de elektrotechniek en komt bij Istimewa terecht om een maquette te bouwen. 
Dat is toch een pracht stage! En dat vond Colt dus ook. Want i.p.v. buiten op de werkvloer zijn stage doorlopen, mocht hij op kantoor een bestaande, maar niet goed werkende, maquette van de Biest-Houtakker brug verbeteren. 20 weken lang was hij bezig met het bestuderen van de echte brug, verbeterpunten bedenken en deze uitwerken in schetsen. Uiteindelijk kon hij de juiste spullen zoeken om de maquette van de brug te optimaliseren. Top gedaan Colt, alles werkt zoals in het echt.
We gaan Colt vast nog wel eens terugzien op straat, op het werk of elders. Maar elke keer als de maquette mee gaat naar een open dag of beurs zullen wij aan Colt terugdenken. Succes bij het afstuderen en in je verdere loopbaan.

Kevin heeft zijn stage elektrotechniek bij Istimewa afgerond en vertelt hoe hij dit heeft ervaren ‘Afgelopen 20 weken heb ik stage mogen lopen bij Istimewa Elektro , de eerste twee weken heb ik meegelopen bij de vestiging in Rotterdam waar ik mee op pad mocht met het maintenance team. Hier Heb ik veel verschillende installaties gezien die in het beheer zijn van Istimewa. Na deze 2 weken ben ik aan de slag gegaan bij het hoofdkantoor in Vlissingen. Hier heb ik eerst aan verschillende kleinere projecten gewerkt waarna ik aan de slag ben gegaan met mijn eigen stageopdracht, het ontwerpen van de vernieuwde brugaandrijving voor de Kraspolderbrug. Hier heb ik daadwerkelijk meegelopen in het projectteam en heb ik veel geleerd over de installaties van bruggen en Nen-normen. Verder heb ik bij Istimewa mijn VCA-basis gehaald en een 2 daagse cursus NEN-1010 gevolgd. Uiteindelijk heb ik mijn stage hier afgerond met een 7,8. Na mijn stage ga ik weer terug naar Avans university of applied sciences om eerst een half jaar de differentiatie Smart energy te volgen, om vervolgens in mijn laatste jaar een minor te volgen en af te studeren. Al met al heb ik hier een heel leerzame en leuke stage gehad. Mijn dank gaat dan ook uit naar het maintenance team en met namen naar het hardware team op het kantoor in Vlissingen.’

LEREN, WERKEN & STAGE

deel dit bericht

overige nieuws